sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Perustin blogin

Hei,

Olen ollut kuukauden äitiyslomalla ja huomasin jo pari viikkoa sitten, että kaipaan blogia. Aikaisemmin olen tottunut siihen, että aamun Hesarin uutisia on voinut kommentoida töissä, mutta nyt aamuisin Hesarin lukemisen jälkeen kestää veilä tovin ennen kuin näkee muita ihmisiä. Siinä ajassa ehtii jo pakahduttaa ennen kuin pääsee purkamaan uutisten aiheuttamaa tuohtumusta.

Muutama vuosi sitten meillä oli kaveriporukan kanssa polittinen blogi vähän vastaavalla ajatuksella. Kirjoitimme erilaisista ajankohtaisista poliittisista teemoista välillä lyhyemmin ja välillä pidemmin. Niitä kirjoituksia voi käydä vilkaisemassa osoitteessa www.mielipide.blogspot.com

Viime viikkoina on ollut esillä muun muassa Lipposen uusi ura lobbarina. Onneksi hänet potkittiin pois eduskunnasta. Toisaalta olisi ollut mielenkiintoista, että olisiko eduskunta tarjonnut työtiloja eri alojen lobbareille. Vaikkapa Greenpeacen edustajia olisi voinut sijoittaa Lipposen kanssa samaan huoneeseen, niin olisivat voineet käydä yhdessä juttelemassa kaasuputkihankkeesta. Näin eri näkökulmat olisivat tulleet hyvin esille.

Matti Vanhasen toilailut ovat olleet jälleen surkuhupaisia. Ehdotus kehittää pääkaupunkiseutua Espoon ja Nurmijärven suunnan mukaisesti ovatkin jo herättäneet ansaitsemaansa kritiikkiä. Sekä ympäristön että kaupunkikulttuurin kannalta on täysin kestämätöntä, että jo nykyisellään on niin paljon alueita, joissa ihmiset liikkuvat autolla paikasta toiseen ja käyvät kotona vain nukkumassa. Tietenkin olisi monessa mielessä ihan hyvä, että Vanhanen hankkisi jonkin työpaikan kotinsa läheltä Nurmijärveltä ja pysyisi siellä.

Hukkajukka on analysoinut blogissaan tätä Vanhasen ehdotusta perusteellisesti osoitteessa http://peacemaker.homeip.net/blog/. Ympäristönkysymysten lisäksi ongelmallista olisi se, että ihmiset erotettaisiin niin vahvasti omaan luokkaansa. Nurmijärven ja Espoon omakotialueilla ihmisten erilaisuus ja kerroksisuus ei juurikaan näy. En haluaisi kasvattaa lapsia siten, että he eivät näkisi yhteiskunnan jäseniä, jotka ovat vailla asuntoa tai elävät ahtaasti. Omakotitaloon ei kuitenkaan ole mahdollisuutta kuin pienellä osalla ihmisistä.

HUS:n kriisi on merkittävä ongelma tällä hetkellä ja koitan kirjoittaa siitä vielä pikaisen toisen kirjoituksen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jee, jee! Ainakin musta tulee vakiolukija!

Maria