tiistai 4. marraskuuta 2008

Juristit ja keikkalääkärit tuloveron piiriin!

Verokikkailu on yksi kätevista tavoista rikastua Suomessa. Esimerkiksi juristit ja yksityisten yritysten keikkalääkärit eivät nosta palkkaa työstään, vaan saavat korvauksen pääomatulona. Rahojen kierrättäminen yritysten kautta osinkoina pitäisi kieltää ja saada verokikkailijat tuloveron piiriin. Pääomatuloista verotetaan 28 prosenttia, mikä monien keikkalääkäreiden tai vaikkapa MedOnen johtajajoukkion tuloista on todella pieni osuus. Tasa-arvoisemman progressiivisen tuloveron kiertäminen on Suomessa liian helppoa.

Kuulin myös, että MedOnen lääkäreille on tarjolla saman yrityksen tytäryhtiön tarjoamaa veroneuvontaa. Lääkäreitä siis opastetaan veronkierrossa, jotta tuloveron maksaminen olisi mahdollisiman helppoa kiertää. Tällaisella epäeettisellä tavalla muun muassa MedOne houkuttelee työntekijöitä.

Olisi mielenkiintoista nähdä laskelmia siitä, kuinka paljon tämä järjestelmä maksaa ja kuinka paljon halvemmaksi tulisi tuottaa esimerkiksi terveydenhuolto kokonaan julkisesti. Sen lisäksi, että palvelu maksaa enemmän sekä kunnat että valtio menettävät merkittäviä määriä verotuloja vuodessa tämän verokikkailun vuoksi. Terveyspalveluiden yksityistämisen laskelmissa näitä menetyksiä ei oteta huomioon ja siten yksityistämisen kustannukset ovat vielä nykyisiä laskelmia suuremmat.

Kansanedustajien pitäisi pikaisesti ruveta lainsäädäntöpuuhiin tämän pääomaverokierron estämiseksi.

Ei kommentteja: