torstai 9. lokakuuta 2008

Kännykkäkamerat päiväkodin työntekijöillä!!

Just näin. MTV:n 45 minuuttia ohjelmassa kerrottiin, kuinka Helsinki panostaa siihen, että päiväkotien ohjaajilla on kännykkäkameroita, joilla he voivat valokuvata lasten päivän puuhia. Vanhemmat voivat sitten netin kautta katsoa, mitä heidän lapsensa ovat päivän aikana puuhanneet.

Voiko touhu enää tämän järjettömämmäksi mennä! Ihan kuin päiväkodissa ei olisi suurissa ryhmissä ohjaajilla muutakin tekemistä kuin valokuvata ja valikoida, mitä kuvia lähettävät vanhemmille. Vanhemmat voisivat vaihtoehtoisesti tulla aikaisemmin päiväkotiin hakemaan lasta ja siellä katsoa, mitä lapsi puuhaa. Ja Helsingilläkin olisi paljon tärkeämpiä kohteita syytää rahaa. Päiväkotien ryhmäkokojen pienentäminen ja työntekijöiden määrän vähentäminen olisi yksi kohde.

Samaisessa ohejlmassa kerrottiin, kuinka 8 prosentilla koululaisista on oppimisvaikeuksia. Käytännössä kuitenkaan erityisopetukseen ei ole resursseja eikä erityisopettajia ole koulutettu riittävästi. Koulujen pienet ryhmäkoot olisivatkin keino tukea oppilaita. Yli 20 oppilaan porukassa opettajalla ei ole aikaa auttaa tukea tarvitsevia oppilaita.

Vai olisikohan tässäkin ratkaisuna kännykkäkamerat. Ja vaikkapa suora yhteys vartiointifirmaan. Äh.

Ei kommentteja: