sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Tärkeimmät vaaliteemani

Olen kunnallisvaaleissa ehdokkaana Helsingin Vihreiden listalla numerolla 194. Laitan tähän alle tärkeimmät vaaliteemani. Olisi kiva kuulla kommentteja.

Pienemmät ryhmäkoot ja tukea nuorille
Tuhlaamme tulevaisuudesta, jos säästämme nuorilta tänään. Opettajat havaitsevat ongelmia ja kiusaamista, mutta niihin ei ole aikaa puuttua. Lasten ja nuorten pahoinvoinnin ennaltaehkäisy alkaa jo neuvoloista ja päiväkodeista. Pienemmät ryhmäkoot on välttämättömyys. Lasten ja nuorten mielenterveyspalveluiden sekä lastensuojelun rahoja on lisättävä!

Parempaa terveydenhoitoa
Helsinki on rikas kaupunki jolla on varaa tarjota kaupunkilaisille parempaa ja edullisempaa hoitoa. Kohtuuttomiin ruuhkiin ja jonoihin saadaan helpotusta vain henkilöstöä lisäämällä. Organisaatiomuutokset yritysmaailman opein ei ole oikea ratkaisu. Toimintaa pitää kehittää henkilökuntaa kuunnelleen, ei ylhäältä sanelemalla. Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto on saatava kuntoon!

Inhimillisempiä palveluja vanhuksille
On häpeä Helsingille ettei vanhainkotipaikkoja riitä kaikille niitä tarvitseville! Vanhuksien omaa tahtoa on kunnioitettava ja inhimillistä hoivaa pitää tarjota, eikä vaatia kotona asumista liian huonokuntoisena vain sen takia, että se on kaupungille edullisinta.

Syrjäytymistä pitää ehkäistä
Alkoholismi, huumeriippuvuus, köyhyys, työttömyys, asunnottomuus ja mielenterveysongelmat johtavat valitettavan usein syrjäytymiseen ja ennenaikaiseen kuolemaan. Ihmisiä joilla on vaikeita sosiaalisia ongelmia pitää tukea kokonaisvaltaisesti heidän ihmisarvoa kunnioittaen. Tätä varten tarvitaan terveys- ja sosiaalitoimen nykyistä laajempaa yhteistyötä ja moniammatillisia tiimejä. Syrjäytymisen ehkäisemiseksi pitää panostaa lisää rahaa työllistämiseen, päihdehoitoihin ja mielenterveystyöhön.

Vihreämpi kaupunki, saasteet kuriin
Ympäristö pilaantuu ja ihmiset sairastuvat saasteiden lisääntyessä. Helsinkiin maksuton joukkoliikenne, lisää pyöräteitä, uusia metroreittejä ja autoille ruuhkamaksut. Helsingin on panostettava uusiutuviin energialähteisiin ja energiansäästöön. Ympäristömaksuilla voidaan kulutusta kannustaa ekologisemmaksi. Automarkettien rakentaminen on kiellettävä.

Elävää kaupunkikulttuuria!
Kaupunkiini kuuluu istuskelu puistossa ystävien kanssa, rennot kahvilat, jäätelökioskit, erilaiset ihmiset, omaehtoinen toiminta, epäkaupallinen tila, vallatut talot ja mahdollisuus vaikuttaa oman alueensa asioihin. Kaupunkilaisten omaa kulttuuria on tuettava ja kaupunginosia kehitettäviä kaupunkilaisten olohuoneiksi. Kaupunkitilaa pitää suunnitella myös lapsia ja perheitä varten. Hiekkalaatikkoja terasseille ja kahviloihin muun Euroopan tapaan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Johanna

Hyviä vaaliteemoja!

Itse ottaisin mukaan lisää ympäristö- ja ilmastopainotuksia.

1. Ilmasto- ja energiapolitiikka.

Helsingin Energian on siirryttävä pika-aikataululla uusiutuviin energialähteisiin, kuten pellettien käyttöön. Helsingin edusta tarvitsee kaupunkilaisten ihailtavaksi myös tuulipuiston. Tärkeintä on kuitenkin energiatehokkuus ja energiasäästötoimenpiteet.

2. Liikenne- ja yhdyskuntarakenne.

Riippuvuutta yksityisautoilusta on voitava vähentää. Ruuhkamkasut heti. Ilmainen joukkoliikenne ja nopeusrajoitusten alentaminen. Lipputuen korottaminen. Lisää kevyen liikenteen väyliä.

Suomen luonnonsuojeluliiton kunnallisvaaliteesit löytyvät osoitteesta:

http://www.sll.fi/tiedotus/julkaisut/kunnallisvaaliteesit-2008/index_html

Tulevaisuuden hiilineutraalissa Helsigissä energiankulutus on vähennetty murto-osaan nykyisestä. Yksityisautoilua Helsingin niemellä ei juurikaan enää ole.

Yksilö voi tehdä paljon, mutta tärkeämpää on luoda sellaisia päätöksiä, rakenteita ja mahdollsuuksia, jossa ympäristö- ja ilmastoystävälliset valinnat ovat automaattinen osa ihmisten jokapäiväistä elämää.

Tsemppiä vaalihässäkkään!
Parhain terveisin
-Leo Stranius

Johanna kirjoitti...

Kiitos, Leo, näistä tarkennuksista ja lisäyksistä! Vaaliteemoihin liittyvä teksti on niin lyhyt, että siinä on vaikea perustella tai kirjoittaa tosi laajasti. Tavoitteenani on, että Helsinki siirtyisi mahdollisimman pikaisesti uusiutuvien energialähteiden käyttöön.

Ruuhkamaksut olisi saatava nopeasti! Olisin valmis kieltämään autoilun keskustassa vaikka kokonaan, jos se minusta olisi kiinni. Siihen suuntaan kuitenkin on mentävä myös tekemällä autoilu mahdollisimman kalliiksi ja hankalaksi. Autoilun pitäisi olla aina ja kaikissa tilanteissa hankalampaa kuin julkisen liikenteen käyttämisen.