keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Hyssälä sössii

Turhauttaa todella paljon Hyssälän diktatorinen ja lyhytnäköinen toiminta lääkelaitoksen kanssa. Uskomatonta riskeerata osaaminen ja toisaalta näin totaalisesti kävellä työntekijöiden yli. Suuri osa toiminnasta on varmasti huomattavan paljon vaikeampaa toteuttaa kaukana muista tutkimuslaitoksista ja toisaalta esim. lääkefirmoista yms.

Lisäksi siirtymäaikaa ei ole paljon taidettu miettiä. Laitos toimii kokonaisuutena. Nyt kiireellä aikataululla siirretään jo syksyllä 2009 osa tutkimuksesta, jotta Hyssälä saa sanoa tehneensä jotain konkreettista. Viimeinen osa laitoksesta siirretään vasta 2014. Käytännössä laitoksen tehokas toiminta ajetaan alas viideksi vuodeksi. Jos laitos on pakko siirtää, siirto olisi ainakin kannattanut valmistella kunnolla ja siirtää sitten kerralla vasta myöhemmin.

Hyssälän haastattelu YLE:n uutisissa oli myös tragikoominen. Kun kysyttiin, miksi siirto, Hyssäkkä vastasi "Kun väestörakenne vanhenee työntekijöiden saatavuus heikkenee." Ja tämän kommentin jälkeen sönkkäsi vähän mitä sattuu. Ministeri ei siis osannut edes perustella siirtoa! Turhauttavaa, kun yhdellä hyssykällä on näin paljon valtaa eikä kovin paljon tajua.

Mahtaako olla taustalla kepulaisen hajasijoituspolitiikan lisäksi se, että Katainen on kotoisin Kuopion lähistöltä. Myös Vihreät ovat olleet hiljaa. Vaikuttaakohan se, että pj. on Pohjois-Karjalasta?

Ei kommentteja: