keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Lapsiperheet eriarvoisessa asemassa joukkoliikenteessä

Joukkoliikenne on lapsiperheille maksuton, mikäli liikkuu lapsen kanssa tietyllä tavalla. YTV:n hallituksen kokouksen pohjaesityksessä kantoliinalla lastaan kuljettava ei saa jatkossakaan kulkea maksutta keskiovesta kuten vaunuilla liikkuva vanhempi. Tätä päätöstä YTV:n kunnat Helsinkiä lukuunottamatta perustelivat sillä, että liina olisi jollain tavalla turvattomampi. Helsingissä asiaan on perehdytty ja siksi kaupunki esittikin maksutonta joukkoliikennettä myös kantoliinan kanssa kulkeville.

Tästä aiheesta on keskustelua hukkajukan blogissa. Kannattaa käydä lukemassa!

Täytyy toivoa, että Helsingin kaupunki laajentaisi maksuttoman joukkoliikenteen myös liinassa lasta kuljettaville vaunuilijoiden lisäksi. Se olisi samalla tietenkin hyvä suunta maksuttoman tai nykyistä edullisemman joukkoliikenteen suuntaan. Toivottavasti myös esim. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY on tämän teeman tiimoilta jatkossakin aktiivinen. Yhdeksi HYY:n kaupunkiohjelman seuraavan neljän vuoden tavoitteista on kirjattu maksuton joukkoliikenne kantoliinassa lasta käyttäville.

P.S. Hukkajukan blogin kommenteissa oli hyvä idea: Leikkirattaat mukaan ja liinassa olevan vauvan kanssa keskiovesta sisälle. Missään ei ole taidettu määritellä vaunujen kokoa... ;)

Ei kommentteja: